Chat with us, powered by LiveChat
Prin utilizarea acestui site va exprimati acordul cu privire la politica noastra de cookie-uri. - Detalii -
Filtreaza

Biciclete Mtb

1088 produse in aceasta categorie
Mtb
Achizitioneaza

biciclete MTB | Mountain Bike

la cele mai bune preturi si performanta de top!

3 produse

Crescator
pe pagina

3 produse

Crescator
pe pagina
Biciclete MTB

Denumirea de MTB este în fond prescurtarea termenului de mountain bike, ceea ce în traducere liberă înseamnă bicicletă de munte. Cum muntele oferă trasee mai dificile, este de la sine înțeles că și bicicletele specifice pentru acest tip de traseu trebuie să fie nu doar mai robuste, ci mai bine echipate astfel încât să facă față provocărilor. Bicicletele de munte au apărut în formele de bază prin anii 70, iar de atunci au cunoscut o continuă dezvoltare, ajungând ca în ziua de azi, unele dintre ele, să fie adevărate piese tehnologice și de design. Dar pe măsură ce calitatea crește, proprțional vei plăti o somă mai mare pentru produsul final.

Iar asta ne duce direct la întrebarea: cum alegem o bicicletă de munte? Pentru că tu ești cel care ia decizia în strictă concordanță cu traseele pe care dorești să le abordezi, vei decide ce bicicletă este mai bună pentru tine, ținând cont de următorii factori: bicicletă cu cadru rigid (hardtail) și furcă cu suspensie sau bicicletă cu cadru cu suspensie (full-suspension) și cu o furcă ce culisează la trecerea peste obstacole. Astfel, distingem din start două categorii de bază, hardtail și full-suspension. Bicicletele mountain bike din prima categorie sunt mai ieftine, mai ușoare și necesită mai puțină mentenanță, însă ține cont că pe trasee dificle de off-road nu au cum să ofere aceeași stabilitate precum bicicletele mtb full-suspension. Totodată, bicicletele mountain bike full-suspension sunt mai scumpe tocmai din acest considerent, fiind axate strict pe performanță. Mai mult decât atât, bicicletele mtb cu suspensii duble care cântăresc puține kilograme, sunt de altfel și cele mai scumpe din aceste două mari categorii. Exemple de biciclete de calitate, sunt Cross, Merida, Scott sau Specialized, primele fiind dintre cele care oferă un raport echipare/preț foarte bun, iar cele din urmă, din cele care oferă cel mai bun raport echipare/preformanță, însă cu un cost mai mare.

Dimensiunea cadrului este de asemenea extrem de importantă în alegerea unei biciclete de munte. Primul sfat este acela de a încerca orice bicicletă înainted e achiziție și puteți face asta foarte facil în magazinul nostru de biciclete din Brașov, ProBike. Pe lângă faptul că puteți testa direct poziția pe bicicletă într-un magazin specializat, veți primi și sfaturi competente în alegerea viitoarei biciclete. Revenind la subiect, dimensiunea unei biciclete este dată de înălțimea cadrului, exprimat în centimetri sau în inci. Există calculatoare dedicate pentru a exprima ce bicicletă vi se potrivește la fix, însă un calcul în mare ne arată că pentru o înălțime între 1.60 și 1.65m, veți avea nevoie de un cadru de 15-16 inch, pentru 1.65-1.75m, un cadru de 17-18 inch, pentru 1.75-1.85m, un cadru de 19 sau 20 de inch și la peste 1.85m, acesta poate fi de 20 sau 21 de inch. Dacă ați stabilit care este dimensiunea corectă de cadru, atunci va trebui să alegeți dimensiunea roții. De multe ori, acesta este un criteriu stabilit din capul locului, unele biciclete fiind disponibile doar în varianta cu roți de 27.5 inch sau de 29 de inch. Însă, în mare, trebuie să rețineți că roțile mai mici sunt dedicate persoanelor mai scunde, pe când cele mari, persoanelor mai înalte. Asta nu elimină faptul că o persoană mai scundă nu are cum să pedaleze pe o bicicletă cu roți de 29 de inch. Nu uitați, proba vă spune exact cum vă veți simți pe viitoarea bicicletă.

Dacă acestea două criterii de alegere a unei biciclete mountain bike, tipul de cadru cu înălțimea corespunzătoare și dimensiunea roții, sunt alese cum trebuie, rămâne de decis în ceea ce privește echiparea bicicletei. Echiparea se referă la piesele care sunt instalate pe viitoarea voastră bicicleta mtb. Aceasta, în funcție de preț, poate fi entry-level, mid-level sau high-end. De regulă, echiparea vine în concordanță și cu tipul de material din care este construit cadrul. Astfel, bicicletele entry-level au cadru din aluminiu, cele mid-level – tot din aluminiu și cu mici excepții, din carbon, iar cele high-end – de regulă din carbon. Bicicletele dotate cu un cadru din aluminiu vor fi mai grele decât cele din carbon, însă semnificativ mai ieftin. În ceea ce privește componentele, alege o furcă pe aer (vezi în fișa de specificații a biciclete) pentru mai mult confort și o transmisie cu mai multe rapoarte (minim 2 foi dacă nu ești antrenat și 9, 10 sau 11 pinioane) dacă pedalezi mai mult la munte. Cu cât ai mai multe rapoarte din care poți alege, cu atât mai simplu va fi să-ți găsești ritmul pe urcări și vei beneficia de rapoarte bune și pe zonele de plat. De asemenea, la fel de importante sunt și frânele. Cele hidraulice sunt recomandate în detrimentul celor mecanice, căci prestează mai bine în condiții dificile. Ultimele componente, dar nu cele din urmă, sunt manșoanele și șaua, ele fiind elemente de confort. Și pe acestea le poți testa pe bicicleta pe care au fost instalate înainte de achiziție.

Ține cont de toate aceste sfaturi și informații înainte de achiziție, îți vor fi utile când mergi în magazin și te vor scuti de multă bătaie de cap atât în prezent, cât și pe viitor, când vei exploata bicicleta. O bicicletă aleasă corect înseamnă mult mai multă distracție la pedalat.